Is jouw tuin ook toe aan een opfrisbeurt. Lees dan hier onze tip om je tuin weer nieuw leven in te blazen. Het hart van elke tuin is groen. Als je wilt dat je tuin weer gaat leven zul je hier groen voor moeten aanbrengen. De ideale plant om groen weer te laten floreren in je tuin is de clematis. De welbekende klimplant groeit razendsnel en zal meteen opvallen door de vele groene bladeren.

In geur en kleur

De clematis kent vele soorten. Echter, vandaag gaan we het hebben over de absolute ster onder de clematissoorten. De sterjasmijn beter bekend als de Toscaanse jasmijn. Deze clematis beschikt naast groene bladeren over een prachtige bloem in de vorm van een ster. De bloem is in twee kleuren verkrijgbaar wit en geel. Hierdoor zal de plant een absolute aandachtstrekker zijn in iedere tuin. Mocht je aandacht al niet getrokken zijn door de schoonheid van de plant dan zal de heerlijke geur die de plant afgeef je doen verleiden. De Toscaanse jasmijn ruikt namelijk naar een van de meeste bekende geuren die we kennen, vanille. Je tuin zal met de behulp van de Toscaanse jasmijn weer stralen in geur en kleur. Voor een goede kwaliteitsgarantie haal je je clematissoorten bij clematisonline.nl. Hier kan je online je Toscaanse jasmijnen rechtstreeks van de kweker bestellen.

Tuinverlichting

Ook gedurende avonduren wil je kunnen genieten van je tuin. Het zou zonde zijn als je de Toscaanse jasmijn alleen ruikt maar niet meer kan zien. Daarom raden wij aan gebruik te maken van verlichting. En niet zomaar verlichting maar led-strips. De led-strips zijn zuinig van aard en waterdicht. Dus onder alle weersomstandigheden zullen ze naar behoren werken en dus stralen. Led-strips kun je met een druk op de knop verander van kleur. Je verlichting en Toscaanse jasmijnen kun je dus volledige op elkaar afstemmen naar eigen smaak. Het hele jaar door kun je intens genieten. Want de Toscaanse jasmijnen zijn ook nog eens winterhard.

Verzorging

Om optimaal te kunnen profiteren van de Toscaanse jasmijn is het belangrijk de planten in de zon te plaatsen. Gedurende de maanden mei en september zullen de bloemen tot bloei komen. Verder behoeft de plant weinig verzorging. Het mest en waterbehoefte is zeer laag. De Toscaanse jasmijn is namelijk zelf in staat voedingsstoffen te winnen uit potgrond. Twijfel niet en laat je tuin stralen als nooit tevoren!