Het is natuurlijk helemaal booming en je hoort het overal: wietzaadjes kopen. Ik was er altijd een beetje sceptisch over en had altijd zoiets van, als je klachten hebt ga je toch lekker naar de dokter. Totdat ik slaapproblemen kreeg. Vele onderschatten de klachten die je van slaapproblemen krijgt ontzettend erg en op een gegeven moment raak je een beetje wanhopig ervan. Ik neem jullie mee met mijn verhaal en ervaring met wietzaadjes.

Slaapproblemen

Het begon allemaal heel plotseling. Ik had voorheen nooit echt problemen met slapen, totdat ik begon met een nieuwe ervaring: een eigen website opstarten. Het werd wat drukker, zeker in combinatie met de rest van mijn werk en ik kreeg stress. Over het algemeen ben ik een heel stress loos persoon en laat ik altijd alles lekker op mij afkomen. Toen alles bij elkaar kwam en het gewoon drukker in mijn hoofd werd, had ik geen overzicht meer door de stress.

En toen kwam de slaapproblemen ook om de hoek kijken. Ik had vooral last met inslapen. Het kon soms wel zo’n 2 tot 4 uur duren totdat ik in slaap kwam. Dit is ontzettend frustrerend en verre van gezond. Ik stond negen van de tien keer ook elke ochtend op rond 7:00 en pakte dus soms maar 3 uur slaap. Dit kan je een aantal nachten nog wel handelen, maar op een gegeven moment breekt dit je op.

De aanpak

Ik begon, zoals iedereen wel zou doen, met afspraken bij de dokter. Van de dokter kreeg ik voor 2 weken slaappillen om mijn lichaam weer even te laten rusten en daarbij ook mijn hoofd om even goede slaap te pakken. Al zo’n 5 weken had ik bizar korte nachten achter de rug waardoor ik elke dag misselijk was, hoofdpijn had en ook vaak moest overgeven. Ik was niet te genieten, had geen zin om de dag te beginnen en had al helemaal geen zin om de dag te beëindigen. Uiteindelijk werd ik naar slaapoefentherapie gestuurd en ik zag het niet heel positief voor me.

Wietzaadjes kopen

Ik kreeg van iemand bij me in de buurt de tip om eens het gebruik van wietzaadjes te proberen. Hier zou je rustiger van worden en zou ook helpen bij slaapgebruik. Dit heb ik na een aantal weken maar eens een kans gegeven, omdat ik eigenlijk wel voor alles openstond. Na wat research en zeker te weten dat dit legaal was, ben ik het maar gaan proberen. Ik had nooit gedacht dat dit zo’n positief resultaat zou hebben. Je word er kalm van, heb minder stress in mijn hoofd en het inslaapproces gaat een stuk gemakkelijker. Het was wel zo dat ik het een tijdje heb moeten opbouwen en ga nu weer proberen het rustig af te bouwen.