Mijn ramen zijn echt aan vervanging toe, het is namelijk geen dubbel glas en de winter komt er alweer aan dus ik wil goed voorbereid zijn en er lekker warm bij zitten deze winter. Ik ben toen gaan rondvragen bij vrienden en familie of zij wellicht een goede klusser hadden die ze wel eens gehuurd hadden voor een klusje. Maar geen één was echt te spreken over zijn/haar klusser. Daarnaast had niemand hun ramen laten vervangen. Dat is gek, dacht ik bij mijzelf. Toen ben ik dus zelf op een klusser afgestapt. De klusser zei dat hij het wel ‘effe’ kon doen voor een ‘leuke’ prijs. Ik had nog wel een beetje mijn twijfels bij de klusser maar ik liet hem de klus toch maar klaren.

Let op je budget

De klusser leek in eerste instantie erg professioneel en gaf me een redelijk prijs indicatie voor de vervanging van mijn ramen en raamkozijnen. Dit was binnen mijn budget dus ben ik akkoord gegaan. Hij was bezig met de klus en zei al snel dat hij meer geld nodig had. Ik vroeg waarom? “Ja, anders komt die klus niet af.” was zijn reactie. Ik stemde maar in en gaf de man nog wat geld om de klus te klaren. Een grote fout….

Never again!

De klus was klaar maar, helaas. De man had totaal niet naar mij geluisterd en heeft de lelijkste klus geklaard ooit! Geen dubbel glas, en goedkoop ogende kwaliteit kozijnen. Ik heb de man niet meer gezien nadat de klus ‘klaar’ was. Never again, dacht ik bij mijzelf. Ik zal nooit meer zo een klusser huren voor mijn klussen, er moet toch wel een manier zijn om goede en eerlijke werklui te vinden?

Professionele eerlijke klussers gezocht

Ik ben toen maar weer opzoek gegaan naar wat professionelere werklui. Ik kwam op een pagina terecht waar ik mijn opdracht kon plaatsen. En even later kreeg ik reactie van een klusser uit de buurt. Ik was nog redelijk argwanend maar kon wel al zien aan de man dat hij een stuk professioneler was. Hij had namelijk ook een eigen website en bedrijfsnaam. Ik zei dat een ‘collega’ van hem een zeer slechte klus had geklaard. En liet hem het werk zien. “Wat een prutswerk”, zei de man. De klusser wilde gelijk weten wat er moest gebeuren. Ik gaf hem de opdracht en de man gaf een mooie prijsindicatie. De man was één dag bezig en controleerde het werk de dag erna. De man leverde het werk zeer netjes op en kon mij een stukje van het budget teruggeven omdat hij op materiaal kon besparen. Mijn ramen laten vervangen doe ik nu via een professionele klusser en niet door een oplichter.
Heb jij nog ervaringen met slechte klussers of heb jij een klusser die echt top werk levert? Stuur mij dan een berichtje via het contactformulier!