Een wel erge warme periode is achter de rug. Opgevolgd door een flinke regenachtige en winderige periode blijft het nog net warm genoeg om zo af en toe in de tuin te werken. Een activiteit die heerlijk kan zijn tijdens de lente en zomermaanden. Jammer genoeg is het ook voor deze maanden waarvoor de tuin voornamelijk klaar gestoomd wordt. Toch, als je het op de juiste manier aanpakt, kun je ook zeker genieten van je eigen tuin in de koudere maanden.

Genoeg groen en kleur.

Als je net als mij bent zal je vast ook groot fan zijn van fleurige kleuren voor in de tuin. Gelukkig bestaan er ook vrolijk gekleurde bloemen die juist groeien in het najaar. Zo hou ik persoonlijk veel van de Hydrangea Macrophylla. Een mooie roze gekleurde plant. Daarnaast kan een mooie struik of boom ook een mooie toevoeging zijn voor in de tuin, zonder dat het te veel moeite kost om ze te verzorgen. Daarnaast is het een aanrader om meteen vanaf het begin het verzorgen van je gras mat serieus te nemen. Gras lijkt iets heel simpels, maar wanneer het er netjes en strak bij ligt, is het zeker alle moeite waard.

Meubels.

Het najaar staat er natuurlijk bekend om dat het koude maanden zijn. Toch kunnen er heerlijke dagen tussen zitten waardoor je niets liever wilt dan buiten zitten met een hete kop chocolade melk met een dikke klodder slagroom. Zolang er maar zon is, doet een trui wonderen tegen de kou. Bedenk daarom ook voor je een nieuwe set tuinmeubels aanschaft aan een set die door wind en weer goed zal blijven. Zo kan jij toch nog heerlijk genieten op de momenten dat de zon toch een beetje doorbreekt.

Overkappingen en veranda’s.

Deze tuinmeubels moet je natuurlijk ook overkapt kunnen zetten. Denk hier dan vooral goed na over welke kleuren goed complementeren met de tuin en welk soort hout je wilt. Vooral in een land zoals Nederland moet je goed kijken naar sterke soorten hout. Hetzelfde geldt voor wanneer je opzoek gaat naar mooie veranda’s. Een veranda zal zeker een goede toevoeging zijn voor in je tuin. Houd je ervan om vaak buiten te zitten? Zou een veranda zeker een goede oplossing kunnen zijn. Tijdens zonnige dagen zal het je schaduw geven en tijdens natte en regenachtige dagen zal het je hier  tegen weren.

Als laatste kun je altijd nog overwegen om moestuintje aan te leggen zodat je het hele seizoen door de lekkerste groenten kunt laten groeien.