De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met de verbouwing van mijn appartement. Ik heb het appartement in het begin van dit jaar gekocht en ben er ontzettend blij mee. Dit appartement komt uit de jaren 60 en dus moest er ontzettend veel aan gebeuren. Het lijkt mij leuk om wat te vertellen over de manier waarop ik deze verbouwing heb aangepakt. Het eindresultaat heeft namelijk mijn eigen verwachtingen overtroffen en ik ben hier ontzettend blij mee. Een aantal punten zou ik graag nader willen toelichten.

De scheiding van mijn afval

Ik vind het altijd erg belangrijk om netjes te werken. Zo ook bij een verbouwing. Omdat er in het appartement veel moest gebeuren heb ik gebruikt gemaakt van zo’n container voor mijn puin en afval. Iedereen heeft er denk ik ooit wel eens een zien staan. Ik zou een container huren aan iedereen willen aanraden omdat je hierdoor makkelijk je afval kunt laten afvoeren. Het is van groot belang dat je je houdt aan de regels omtrent scheiding van het afval omdat wanneer je dit niet doet, het milieu enorm belast wordt. Daarnaast riskeer je een hoge boete door bijvoorbeeld tuinafval in een container voor alleen stenen te dumpen en andersom. Het is een kleine moeite dit op de juiste manier te doen en ik kan het beamen.

Het gebruik van zonnepanelen.

Na de muren geverfd te hebben, een nieuwe vloer te hebben gelegd en de badkamer spik en span te hebben gemaakt was het tijd voor de laatste klus. Deze klus heb ik voor het laatst bewaard omdat ik deze klus alleen wilde aanpakken als hier nog geld voor over was. Het gaat natuurlijk om de plaatsing van zonnepanelen op mijn dak. Ik zet mijzelf actief in voor het behoud van ons milieu en op deze manier probeer ik nogmaals mijn steentje bij te dragen. Het aanleggen en installeren van de zonnepanelen was zo geklaard, omdat ik hulp kreeg van een goede vriend die hier vaker mee werkt. Nu kan ik dus een deel van mijn benodigde energie opwekken via de zonnepanelen op mijn dak!

Daarnaast heb ik op ons balkon een klein moestuintje aangelegd omdat mijn vrouw hier ontzettend van houdt. Hier kweken wij nu onze eigen groenten en ook wat fruit. Al met al kan ik zeggen dat wij ons al helemaal thuis voelen in onze nieuwe woning. Ik ben erg blij met het resultaat dat ik heb kunnen neerzetten en nu is het tijd om lekker te genieten!