Ik ben wel iemand die er van houd om lekker in de tuin bezig te zijn. Hij moet er namelijk perfect uitzien. Bij het bijknippen, zagen of wieden van mijn planten en bloemen maak ik er soms nog wel eens een troep van. Een container huren gaf de oplossing waar ik al mijn groenafval in kwijt kan. Daarnaast word hij altijd op tijd geleegd door de professionele vuilnismannen. Dat scheelt mij weer werk!

De tuin schoonhouden doe je zo!

Wanneer is de tuin, jou groen, aan onderhoud toe? Dat is te zien aan de groei van onkruid en overhangende takken en bladeren. Wanneer je dit in de tuin ziet kan de tuin wel eens een opknapbeurtje gebruiken. Voorheen verzamelde ik al mijn bladeren en takken in zakken en bracht deze dan naar grofvuil of in de dichtstbijzijnde vuilcontainer, je weet wel zo een gezamenlijke container waar iedereen zijn/haar vuil in kwijt kan. Dit werkte wel prima hoor alleen gingen er op een gegeven moment mensen ergeren aan mijn groenafval dat ik in de gezamenlijke container gooide. Het werd namelijk wel veel en soms raakte container vol door al mijn troep. Hier had ik ook geen goed gevoel bij en bracht mijn groenafval naar grofvuil. Daar wordt het netjes gescheiden. Dit had wel een nadeel, ik was namelijk dan een hele dag kwijt om mijn afval weg te brengen. Ik moest een betere optie zien te vinden die ik betaalbaar vond.

Zo een container huren, wat kost dat?

Ik ben als eerst naar de gemeente gegaan om te kijken of er een optie is om een grote container te laten plaatsen bij mij in de buurt. Helaas, ze zeiden dat dit niet mogelijk was. Toen boden ze wel enige informatie over een rol container huren. Ze zeiden hier veel goede dingen over te horen. Dus toen ben ik op zoek gegaan naar een container verhuurbedrijf. Al snel zag ik een degelijk bedrijf waar ze veel verschillende maten container verhuurden. Ik ben eerst gaan testen met een wat kleinere container. Maar ik had al snel door dat ik een grotere container nodig had. Dit was geen probleem bij het bedrijf en brachten me binnen 2 dagen een nieuwe grotere container. Prachtig dat het zo snel kan! Top service.

Nog enige tuinonderhoudstips

Naast een container huren kan je maar betere eerst wat gereedschap hebben om bepaalde tuinklusjes te klaren. Bijvoorbeeld een kettingzaag voor de heg en takken. Een knipschaar om je planten en bloemen netjes te maken. Doden stukken afknippen zorgt er namelijk voor dat een plant langer meegaat. Daarnaast ziet het er ook mooier uit! Ten slotte een onkruidwieder. Dit is een soort vlammenwerper maar dan met een hele kleine vlam. Zeer effectief!