Wil jij je tuin netjes houden maar vind je het inhuren van een tuinman te duur? Dan kun je dit natuurlijk ook zelf bijhouden. Maar voor de mensen onder ons die niet zulke groene vingers hebben, zoals ik, is dit misschien wat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er een aantal dingen die je kan doen om je leven wat makkelijker te maken. In deze blog lees je een aantal tips over hoe je zelf je tuin bij kan houden zonder de skills van een professionele tuinman.

Net echt

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat deze tip echt geweldig is. Jarenlang had ik in mijn tuin gras liggen dat wel 1 keer in de twee weken gemaaid moest worden. Dit vond ik altijd zo’n rotklusje dat ik hiervoor een tuinman inschakelde. Dit deed ik tot een collega van me op een gegeven moment vroeg waarom ik zo moeilijk deed. Zij had nep gras aangelegd in haar tuin en dit bleef al jarenlang mooi. Ik geloofde niet dat dit er net zo mooi uit kon zien als echt gras, tot ik een keer bij haar thuis kwam. Als ze het me niet verteld had, had ik gedacht dat het echt gras was dat elke week professioneel gemaaid werd. Het was echt zo’n droomtuin die je in films en op ansichtkaarten ziet. Sindsdien heb ik zelf ook een diepte-investering gedaan in goed nep gras en er is een wereld voor mij open gegaan. Ik heb nu zelfs nepbloemen in de woonkamer staan. Het is zo lekker makkelijk en scheelt zoveel tijd, ik zou het iedereen aanraden. Natuurlijk is het vervangen van al het echte gras in je tuin door nep gras wel een beetje aan de prijzige kant, maar op lange termijn zal dit enorm veel bezoekjes van je tuinman schelen.

Het goede gereedschap

Mocht je nou wel je handen uit de mouwen willen steken, wees er dan zeker van dat je het goede gereedschap hebt. Gras maaien hoeft echt geen vervelende klus te zijn, zolang je maar de tools hebt waar jij fijn mee kan werken en die makkelijk in de omgang zijn. In de periode dat ik nog echt gras in mijn tuin had liggen en dit ook nog zelf maaide, zorgde ik altijd dat ik gereedschap had zonder snoeren. Je denkt misschien: Snoer of geen snoer, dat maakt toch niet zoveel verschil? Nou ik zal je vertellen, als je zoals ik een beetje moeite hebt met (tuin-)apparatuur, dan kan accu tuingereedschap de klus echt veel makkelijker maken. Je zit niet meer in de knoop met het snoer, je hoeft niet dat verlengsnoer op te vissen van ergens achter in de garage en kan gewoon lekker aan 1 stuk door het gras maaien.